Η Ελλάδα

Γεωγραφία Η Ελλάδα είναι μία χώρα που τοποθετείται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο, με συνολική έκταση 130.800 km2. Η χώρα περιβάλλεται από θάλασσα. Τα ελληνικά νησιά αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο της έκτασης της χώρας. Η Ελλάδα έχει περίπου 1400 ελληνικά νησιά εκ των οποίων 169 κατοικούνται. Η πλειοψηφία των νησιών είναι διεσπαρμένη στο Αιγαίο πέλαγος μεταξύ των Ελληνικών και Τουρκικών ακτών. Η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10.610.000 (2000), εκ των οποίων 3.7 εκατομμύρια βρίσκονται στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας.

Κινητή τηλεφωνία Το δίκτυο κάλυψης είναι αρκετά καλό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από κάποιες απομακρισμένες περιοχές όπως τα βουνά και κάποια μικρά νησιά. Οι κύριοι προμηθευτές είναι η Vodafone, η Cosmote, η Telestet και η Q.

Διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι διαθέσιμο σε όλες τις πόλης της Ελλάδας καθώς και στις τουριστικές περιοχές. (νησιά).

Τύπος Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εφημερίδων στη Ευρώπη. Υπάρχουν 18 καθημερινές εφημερίδες στην Αθήνα. Στις μεγάλες πόλης και τα νησιά μπορείτε να βρείτε Ξένο Τύπο.

Εργάσιμες ώρες Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοιχτές 08.00 με 14.00, Δευτέρα με Παρασκευή. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν 09.00 με 17.00. Τα καταστήματα είναι ανοιχτά Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 09.00 με 15.00 και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09.00 με 14.00 και 17.00 με 20.00. Οι ώρες καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, ενώ κάποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ωρα GMT + 2

Κλίμα - Καιρός Το κλίμα της Ελλάδας είναι μεσογειακό με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, του έντονου ανάγλυφου και της κατανομής μεταξύ του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και της θάλασσας. Το καλοκαίρι, οι ξηρές ζεστές μέρες συχνά δροσίζονται από εποχικούς ανέμους που ονομάζονται «μελτέμια», ενώ οι ορεινές περιοχές είναι πιο δροσερές. Οι χειμώνες είναι ήπιοι στα πεδινά με λίγο πάγο και χιόνι, αλλά τα βουνά είναι, συνήθως, καλυμμένα με χιόνι. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο να συνδυάζονται διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες την ίδια εποχή (για παράδειγμα ήπια ζέστη κοντά στη θάλασσα και δροσιά στις ορεινές περιοχές).

Γλώσσα Η Ελλήνική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα της χώρας, ενώ οι άνθρωποι που δουλεύουν στον κλάδο του τουρισμού και οι νεότερες γενιές μιλάνε καλά Αγγλικά και αρκετοί γνωρίζουν Γερμανικά, Ιταλικά ή Γαλλικά.

Οικονομία Η Ελλάδα είναι γεωργική χώρα. 22% του εργατικού δυναμικού απασχολούνται στην γεωργία, 27% στον τομέα της βιομηχανίας και 50% στις υπηρεσίες. Ο τομέας του τουρισμού, τα ξενοδοχεία, το ταξίδι και η ναυτιλία συμβάλλουν πιο πολύ στην οικονομία.

Θρησκεία 98% των Ελλήνων είναι Χρηστιανοί Ορθόδοξοι. Οι υπόλοιποι είναι Καθολικοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι. Εκτός από την Ελλάδα μόνο η Ρωσία έχει τόσο υψηλό ποσοστό Ορθόδοξων. Η ορθόδοξη εκκλησία διαμορφώνει τον τρίτο μεγαλύτερο κλάδο του χριστιανισμού.